Bielenda Appetizing Body SPA masło do ciała wanilia i pistacja

W pierwszym poście w grudniu chciałabym przedstawić coś bardzo słodkiego i apetycznie pachnącego, żeby troszeczkę rozgrzać się w ten mroźny dzień :) Masło to wygrałam w rozdaniu na blogu Relaks przy piątku.

Od producenta: Aksamitnie kremowe masło do ciała wanilia + pistacja wzbogacone o olejek pistacjowy to idealny sposób na poprawienie wyglądu i kondycji skóry całego ciała oraz... poprawę humoru. Masło aktywnie ujędrnia, nawilża i uelastycznia skórę, przywracając jej niezwykłą gładkość i sprężystość. Naskórek pozostaje zregenerowany, odnowiony i zabezpieczony przed nadmiernym przesuszeniem. Intensywny zapach słodkiej wanilii z nutą orzechowej pistacji poprawia samopoczucie, aktywizuje i dodaje energii. Podaruj swojej skórze 100% rozkoszy i 0% kalorii, a Twoje ciało stanie się pachnące, zmysłowe i bardzo apetyczne.
Opakowanie masła to zgrabne pudełeczko, trochę jak ja je nazywam "oszukane", ponieważ jak widać na ostatnim zdjęciu pudełko jest ogromne, a kosmetyku wydaje się że jest bardzo malutko (zdjęcie było robione zaraz po otwarciu i nawet palcem nie tknęłam masła ;) ). Konsystencję ma kremową, jedwabistą i zbitą, jest bardzo gęste i w miarę wydajne. Kolor ma delikatnie żółty - maślany.
Masło dobrze się rozprowadza, szybko się wchłania i nie pozostawia na skórze białej, ani tłustej warstwy. Skóra jest bardzo dobrze nawilżona przez cały dzień, gładka i miękka. A teraz to co najważniejsze: zapach ;) Zapach ma taki że chciałoby się spróbować czy aby na pewno nie jest ono jadalne. Dominuje tu wanilia, jest to zapach obłędny, przypomina mi bardzo masę na sernik - taką tylko wkładać do piekarnika. Utrzymuje się naprawdę długo i po dłuższym stosowaniu nie zmienia swojego zapachu, ani się nie nudzi.
Jest to idealne masło na chłodne dni, zapach otula ciało i sprawia że robi się cieplej niż rzeczywiście jest, a co najważniejsze jak pisze producent nie zawiera kalorii, więc śmiało można je stosować ;)

Pojemność: 200 ml


Udostępnij ten post

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz